Faksivimma

Vaikka eletäänkin sähköpostin ja internetin aikakautta, niin tietyt toimintatavat ja viestintäkanavat pitävät täällä sitkeästi pintansa. Puhe on siis faksista. ”Ei siis mistään vahtimestarista, vaan puhelinfaksista”, sanoi Kummelin Mauno Ahonen.

Joku aika sitten lähetin asiakkaalle sähköpostia, jossa kyselin jotain meneillään olleeseen projektiin liittyen. Asiakas on kätevänä kaverina tulostanut lähettämäni viestin, kirjoittanut kuulakärkikynällä siihen vastauksen ja laittanut sen sitten faksiin. Sain siis sähköpostiini vastauksen faksiin parin tunnin viiveellä. Oujee!

Tänään kävi vähän samalla tavalla. Työkaveri lähetti viime viikolla tarjouspyynnön sähköpostitse ja tänään tuli sitten tarjous. Faksilla. Ja tarjous oli kyllä tehty koneella. Ja sitten tulostettu. Ja faksattu. Hyvää päivää!

Edellisessä työpaikassa sitkeästi faksattiin kans jämy-portaalin login-tunnukset kauppiaille. Nettitunnukset faksilla. Erikätevää.

Faksissa on tietysti se hyvä puoli, että se kans ilmoittaa, että onko faksi mennyt perille. Tai itse asiassa sen, että onko se vastaanottava faksi lukenut sen muistiin. Jos toisesta päästä on paperi tai muste loppu, niin siitä ei tietysti tule tietoa, joten lähettäjä voi luulla, että vastaanottaja on faksin saanut, vaikka se vielä muhisi laitteen muistissa, tai olisi jopa ilman mustetta ”tulostettu”. Pikkuvikoja.

Jes. Faksaillaan etiäpäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: