lämpöhukka ja eristys

Hurjat määrät menee energiaa täällä hukkaan lämmityksessä, kun kelit on vähän kylmemmät. Ei ole talojen eristyksiä suunnitellessa paljoa pakkasia ajateltu.

Meillä oli lämmitys rikki muutenkin tuossa aiemmin ja ti-ke yönä meinasi tosissaan paleltaa, mutta kolmen peiton alla sitten tarkeni kuitenkin. Eilen saivat lämmityksen tuossa viiden aikaan iltapäivällä jälleen toimimaan. Eli lämmitys oli toiminut tunnin ennen kuin tultiin kotiin. Sisälämpötila ei ollut kuitenkaan juuri noussut. +12,8 astetta.

Väänneltiin lämpöpattereita vähän kovemmalle ja laiteltiin kynttilöitä palamaan ja ihan jo tunnissa nousi lämpötila puoli astetta. Hyvää päivää. Illalla lämpösäädöt menivät vielä yötilaan, joten lämmitystehoa oli tarjolla rajatusti. Taisi aamulla ollakin jopa jotain 15 astetta.

Täällä ei tietysti taloja ja eristyksiä samalla tavalla suunnitella kuin Suomessa. Jos lämpötila laskee miinus kympin alle, niin tilanne on täällä jo kovin poikkeuksellinen. Ko. tilanteessa saapi lämpöpatterit hohkaa täysillä, mutta sisälämpötila laskee varmasti alle kahdenkympin.

Vuokranantajat asennuttavat jotain uudempaa lämpökattilaa/-pumppua ilmeisesti tänään tai tällä viikolla, jonka pitäisi tilannetta parantaa. Toivotaan. Hätätilassa onneksi voidaan mennä yöpymään tuttujen luokse, jos lämmöt ovatkin taas kateissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: