Googlewhacking

Selasin lomalla yhtenä päivänä kirjaa joka kertoi Googlewhackingistä. Mistä?

Googlewhack on kahden hakusanan yhdistelmä, joka antaa googlessa vain yhden tuloksen. Eli jos hakee vaikkapa pelkstään sanalla ”kerrasto”, niin löytyy tuhansia sivuja, jotka käsittelevät jotenkin kerrastoja. Jos taas hakee sanalla ”madagaskarilainen” niin löytyy myös tuhansia ja tuhansia sivuja.

Vaan kun nämä kaksi yhdistetään ja haetaaan madagaskarilaista kerrastoa, niin löytyy vain kaksi sivua. Melkein Googlewhack!

Sanojen tulee löytyä sanakirjasta ja olla ”järkeviä” ja mahdollisia sanoja, ja perusmuodossa. Eikun vaan kokeilemaan. Sanalistoja ei hyväksytä Googlewhackeiksi (jos siis haet ”aataminaikainen aamupuuro” ja tulossivulla on vain lueteltu a:lla alkavia sanoja ja nuo ovat joukossa).

Googlewhackingiin liittyvä nettisivut tässä: http://www.googlewhack.com/

Näyttää, että löytyneet Googlewhackit englanniksi vaativat aika laajan sanaston, mutta toki Googlewhackeja voi etsiä suomeksikin, http://www.google.fi. Go! Kokeilkaapa, löydättekö Whackeja tai miten alas pääsette hakutulosten määrässä.

Mainokset

Yksi vastaus

  1. […] 12.01.2010 Hakukoneista kirjoitin jotain pientä joskus aiemmin. Taisin Googlewhackingista mainita. Ei siitä kuitenkaan […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: