Juhannus Saksassa II

Puoliks höpöjä kirjoitin eilen väittäessäni ettei täällä oikein Jussia vietetä. Johannes-Fest on aina keskellä kesää pisimmän päivän kieppeillä. Mainzissa tuossa naapurikaupungissa on tarjolla 4 päivän kekkerit.

Tietysti suomalaisittain mökillä saunaa rauhassa lämmittäen ja loppuillasta kännipäissään saunan palamista ihmetellen, ei täällä Jussitella. Ei ole niitä saunoja tarpeeksi. Juomakulttuurissa Saksa on tosin vähän Suomea lähentynyt. Siitä kirjoitinkin jo aikaisemmin.

Mainzissa on radion mukaan tosiaan neljä päivää kojuja ja esiintymislavoja ja paljon ihmisiä liikkeellä. Vaan ei ole kokonpolttamista eikä juhannuskoivuja tarjolla. Niin, jos meinaatte juhannuskoivuja laittaa mökin nurkille, niin laittakaa ne johonkin ruukkuun. Kun nimittäin ruukkupuu on hienosti itämaisella kielellä ”bonsai”.

Hyvää juhannusta kaikille. Hukkumista ei suositella.

Mainokset

Yksi vastaus

  1. […] Saksalainen Juhannus Julkaistu 25.06.2010 kirjoittajalta dontomppa Hyvää Juhannusta vain kaikille suomalaisille! Tai myös ruotsalaisille ja muille, joiden perinteisiin Juhannus kuuluu. Viime vuonna samoihin aikoihin kirjoitin jo saksalaisesta juhannuksesta: Juhannus Saksassa ja Juhannus Saksassa II […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: